Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segítség íj vásárlásához

2011.11.20

 Segítség íjvásárláshoz.

Ha íjászatra adod a fejed először is gondolkozz el azon, hogy csigás, reflex, vagy tradicionális íjat akarsz használni,

Ha már megvan a döntés próbálj meg elmenni egy egyesületbe, vagy klubba és ott minél több féle íjat kipróbálni.

Itt meg tudják mondani a húzáshosszodat és azt az íjerősséget, amellyel érdemes kezdeni az íjászatot.

Ha már megvan a döntésed nézz szét a piacon, hogy milyen íjat szeretnél. Nem érdemes a legdrágább íjjal kezdeni, de a „gagyi” íjaktól is óvakodj.

Tanácsok:

Ne vegyél túl erős íjat, mert nem fogod tudni elsajátítani a technikát. Ha csak nem távlövő versenyeken akarsz indulni férfiaknak is elég a 28 col húzáshosszon a 40# erősségű íj, hölgyek pedig akár 30# erősséggel is lőhetnek. Jó, ha tudod, hogy 1 col húzáshossz növekedéssel az íjak ereje 1,5 – 2 #-tl is nő. Pl egy 28 colon 40#-os íj 30 colon már 43 – 44# is lehet

Amikor kipróbálod, az íjat tartsd kifeszítve 15 másodpercig, és ha ezalatt nem remeg a kezed akkor nem erős az íj. Gondolj arra, hogy egy edzésen akár 200 lövést is le kell majd adnod.

Tradicionális íj vásárlásakor mindig keresd meg a készítőt, mert sokszor lényegesen olcsóbban veheted meg a kiválasztott íjat, mint a boltban. Persze az árra még rá kell számolni a postai díjat és sokszor heteket is kell várni míg, elkészül az íj. de legtöbbször megéri.

Nagyon fontos, hogy az íjhoz megfelelő nyílvesszőt vásárolj. Ha nem egyformák a vesszők nem fogod tudni miért nem találsz a célba.

Sokszor látni, hogy egy tegezben mindenféle vessző van és az „íjász” mindegyikkel lő. Inkább legyen kevesebb vessződ, de az EGYFORMA.

A kérdezz menüpontban személyes kérdésekre is szívesen válaszolunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.