Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magunkról

 

 

Az egyesület elődje 2003-ban kezdte meg tevékenységét Kiskunfélegyházán. 2006 tavaszán Kiskunfélegyházi Íjász Egyesület néven újjá alakultunk és egyesületünket a Megyei Bíróság bejegyezte.

Az alapító tagok az alábbi célokat fogalmazták meg:

  • az íjász sport népszerűsítése
  • sporttevékenység szervezése
  • ezekhez szükséges személyi és tárgyi feltételek megteremtése.

Az íjászsport népszerűsítését bemutatók tartásával valósítjuk meg. Városi, munkahelyi és egyéb rendezvényeken lehetőséget adunk az íjak kipróbálására, ha igény van rá beszélünk az íjászat történetéről és mai helyzetéről. Évente 6-10 bemutató megtartására szokott sor kerül.

A sporttevékenység keretében a Várostól bérelt lőtéren edzéslehetőséget biztosítunk tagjaink és az érdeklődők számára. Íjászaink rendszeresen versenyeken vesznek részt szép sikerrel. 2008 óta tagja egyesületünk a Magyar Íjász Szövetségnek és részt veszünk a szövetség által szervezett versenyeken, bajnokságokban.

A személyi feltételek megteremtése érdekében egy tagunk íjászedző képesítést szerzett, két tagunk pedig biztonságtechnikai ellenőri vizsgát tett az előző években. A tárgyi feltételeket megteremtése az edzésfeltételek biztosításával valósul meg. Egész évben a tagok rendelkezésére áll a Várostól bérelt szabadtéri lőtér és szertár a Csanyi úton, a téli hónapokban termet bérelünk heti 1-2 alakalomra. A vesszőfogók, állványok és lőlapok rendelkezésre állnak. Az íjászat iránt érdeklődők számára íjat és vesszőt tudunk biztosítani addig, amíg a saját felszerelést be nem szerzik.

Tagjaink többsége történelmi íjakat használ, de vannak akik vadászreflex íjjal versenyeznek és több tagunk csigás íjjal gyakorol.

Egyesületünk fő bevételi forrása a tagdíj, de rendszeresen kaptunk támogatást az önkormányzattól és más támogatóktól.